Mode Prognose

herfst / winter 2016

 

Herfst / winter 2016. In de damesschoenen zien we een opkomst van "nieuwe klassieke "modellen. De Chelsea boot is weer terug ( enkellaarsje met elastiek sluiting , eventueel met rits) en ook de "college" invloeden raken weer in beeld. Lage veterschoenen in lak, of gecombineerd met suede en fantasieprints, zijn eyecatchers. Deze schoenen zijn een aanvulling op de sneakers en runners die ook dit seizoen niet ontbreken. Laarsjes blijven in het modebeeld volop aanwezig. Zowel plat als met een (blok) hak, tot comfortabele 7cm. De hoodkleur is zwart.  Antraciet is een heel makkelijk te combineren kleur, en blauw en bruin/ beige vullen het pallet aan.  Wel is er een duidelijke trend naar andere materialen dan alleen suede, nubuck of gladleer "Aaibare"materialen zoals ponyhair komen in het straatbeeld voor. 


De herenmode wordt gedomineerd door "Stevige"boots. In diverse prints en gevette suedes, nubucks.  Makkelijk onderhoudbare "no nonsence"modellen die semi klassiek zijn. Zowel sportief als zakelijk eenvoudig te combineren.

Kinderschoenen zijn en blijven sportief. Op sportschoen lijkende modellen ( wel leder en een lederen voering) , met daarin veel variatie in gebruikte leersoorten of kleurcombi's. Leuke prints maken de kinderschoenen af. Korte laarsjes voor de meisjes zijn een blijver en voor de jongens zijn er klittebandmodellen en veter/rits combi's. 

 

Site by QForma